banner
UN SINDICAT AL SERVEI DE LA POLICIA
notícia
Nou èxit jurídic: La Generalitat obligada a incloure en una resolució de 2a activitat exempcions a partir de
La Generalitat obligada a incloure en una resolució de 2a activitat exempcions a partir de la condició física d'un company.

Una vegada més, ha hagut de ser un jutge qui posi les coses a lloc. Ha estat el jutjat núm. 14 de Barcelona, en sentència de 4 de febrer, qui ha estimat la demanda dels serveis jurídics del Sindicat de policies de Catalunya.

Aquesta vegada hem hagut de defensar els interessos d'un company al qual li havien acordat el passi a una situació administrativa de 2a activitat.

Ara bé, inexplicablement no havien recollit determinades exempcions pròpies de la seva condició i limitació física. Malgrat que durant els anys anteriors s'hauria adaptat al seu lloc de feina.

Després d'interposar els corresponents recursos, que l'Administració va ignorar, vàrem interposar la demanda que ara ha generat la sentència favorable pel company que es va veure obligat a aportar una pericial mèdica.

La Generalitat va portar al judici als metges del Tribunal Mèdic, en un exercici cada vegada més habitual d'intentar que el company no veiés reconeguts els seus drets.

Doncs novament us ha sortit malament i el jutge ha procedit a estimar la demanda presentada per SPC a través dels seus serveis jurídics. El que diu la sentència:

"el informe y la declaración prestados por la perita propuesta por la demandada resultan vagos e inconcretos. Ni en el informe ni en la declaración se manifiestan las razones concretas por las que se considera que el actor puede realizar tales funciones. Pero es que, además, las conclusiones alcanzadas por esta perito parecen fundarse en que el actor no tiene (o no tenía) asignado un puesto de trabajo en el que deba realizar tales funciones, cosa que, como se ha indicado, no debe ser tenida en cuenta...... en consecuencia se anula parcialmente la citada actuación administrativa, en el solo sentido de precisar que la declaración de segunda actividad comporta, para el actor, la exención de conducir vehículos por tiempo superior a noventa minutos y la exención de portar peso en la zona de la cintura o lumbar."

Ens alegrem doblement: primer pel company i després per haver pogut deixar en evidència davant un jutge el tracte tan humà que ens dispensen quan patim patologies. Més d'una/a creu que és l'amo de l'Administració.

fitxers
dilluns, 15 / febrer / 2021
comentaris (0)
publicar
Els comentaris es publicaran subjectes a la moderació segons les normes per a comentar. Aquestes normes són d'obligat compliment i es revisarà que així sigui abans de la publicació del comentari.