Reunió Subcomissió Materials 17/11/2022

Us resumim els diferents temes que s’han parat a la reunió de Subcomissió de Materials el 17 de novembre.

– Casc de trànsit: licitació fallida. S’han repartit provisionalment HJC sense logotip. Denunciem que no té la mateixa qualitat i ens responen que estan certificats amb la normativa antiga com molts dels actuals Shoei.
Rescat està estudiant la viabilitat de compatibilitzar el sistema de Bluetooth nou amb l’antic.

– Vehicles de trànsit: manca molt greu de vehicles i mal estat dels actuals. Després de quedar-se deserts els lots de l’anterior licitació. S’ha tornat a licitar, ara mateix d’intervenció econòmica per publicar-ho abans de Nadal perquè arribin agost/setembre 2023.
Els vehicles actuals de rènting estan superant amb escreix els quilometratges anuals amb el que s’hauran de pagar penalitzacions.

– Arro: la jaqueta d’hivern està el plec tramitat des de març, pressupostades per any vinent.
Tornem a reclamar sistemes de subjecció de material per a les furgonetes. Les noves fundes de cordura d’armes llargues seran una mica més grans i així evitar desgastos i trencaments prematurs.

– Taser: han arribat 40 Taser noves i també han arribat bateries.

– Auriculars: demanem regulació i criteri de dotació. Rescat està fent catàleg de qui en té i qui en necessita. Arro i Brimo tenen diadema, escortes té l’intraauricular, i algunes auriculars de Cginf,

– Judicialització de vehicles: trobem molts problemes sobretot amb els de matrícula estrangera, ens responen que ara la judicialització la porta directament Prefectura.

– Apen: el mes de desembre 2023 arribaran vehicles nous. S’ha tramitat el plec per un autocar de 400.000 €, i es licitarà si el pressupost del 2023 ho permet.

– Nova uniformitat: al desembre les començaran a repartir a les destinacions. Arribaran 3 caixes: una caixa amb pantalons/camisa /folro pantaló, una altra caixa amb gorra, i una altra amb la jaqueta. El repartiment es pot allargar fins a finals de gener. No es podrà utilitzar cap peça fins que s’autoritzi.
El que més tardarà a arribar seran les 12000 jaquetes. Per cada dos pantalons es dóna un folre interior.
Si algú no s’ha amidat encara, que es posi en contacte amb la UGR.

– Calçat adaptat: (forma ampla, plantilles, sola tova…). Estan acabant de perfilar amb el servei de Vigilància de la Salut. Però encara no hi ha termini.

– Nous vehicles: Queda pendent la signatura del contracte del lot de 283 de paisà. La data prevista entrega serà a partir de juny 2023. El lot de 176 vehicles de trànsit, 4×4 per USC que es publicarà aviat. I el lot 909 de vehicles està pendent de licitació, sense data.

– Manilles d’Apen: el cap d’Apen va fer un informe de proposta d’un sistema més segur, però encara no ha arribat a la Tècnica. Quan arribi buscaran recursos.

– Material dielèctric: demanem poder dotar arreu de territori de material aïllant elèctric per accedir a plantacions on han posat tanques electrificades.

– Armilla amb airbag: s’han fet algunes proves, amb el desacceleròmetre (no connectat físicament). També s’estan provant unes armilles amb llum leds.

– Tedax: la licitació de robots està preparada, però no saben si entrarà per pressupost.

– Roba per a les zones de fred: la Divisió Tècnica no és partidària de repartir roba diferent a territori, però si han accedit a algunes peces concretes: polaines, guants específics de fred i sota cascs tèrmics. I es provaran al Pirineu. També intentaran augmentar el gramatge de les jaquetes noves.