Aranda, Melgar & Tàsies Advocats

Si necessites assistència jurídica, contacta amb el Sindicat de Policies de Catalunya al telèfon 93 304 05 00 i t’atendrem.

AMT ADVOCATS. Despatx d’advocats especialitzat en Dret penal, Dret Administratiu, laboral i civil, format pels advocats Javier Aranda Guardia (especialista en dret administratiu i laboral), Sandra Melgar Rodríguez (dret penal i administratiu) i Alba Tàsies Grañó (dret civil i bancari i dret mediambiental).

Dins l’àmbit de la defensa de funcionaris públics i treballadors ens centrem en la defensa dels membres de les Forces i cossos de Seguretat de l’Estat (Mossos d’Esquadra, Policies Locals, Policia Nacional i Guàrdia Civil).

A AMT ADVOCATS, tenim experiència assessorant diverses organitzacions sindicals d’àmbit estatal, autonòmic i local, i en particular, des de fa més de 10 anys dirigim els serveis jurídics del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), portant la defensa dels seus afiliats en l’àmbit penal i administratiu.

En particular, des del despatx AMT ADVOCATS hem aconseguit nombrosos èxits jurídics defensant el col·lectiu de policies: entre d’altres, la condemna dels dos subjectes que van atacar amb arma de foc a diversos companys del CME a la localitat de Santa Coloma de Gramenet, o la condemna del subjecte que va atacar amb arma blanca a un company al districte de les Corts, l’absolució del company de la Policia Local de Calafell investigat per delicte de maltractament animal, així com l’absolució de membres de les Forces i cossos de Seguretat en actuacions d’ordre públic, i derivades de l’àmbit professional (revelació secrets, lesions, delicte de desobediència per l’actuació de l’1 d’octubre…).

En l’àmbit contenciós-administratiu, hem estat pioners en les reclamacions dirigides contra l’Administració guanyant la primera sentència al cos de Mossos d’Esquadra per la qual es va concedir el dret a la indemnització per les lesions sofertes en acte de servei (any 2013) desembocant, finalment en l’actual jurisprudència del Tribunal Suprem.

Així mateix hem obtingut pronunciaments favorables, en matèria de concursos, oposicions, exclusions, i places de funcionaris de carrera, de promoció interna, responsabilitat patrimonial, sancions disciplinàries, i anul·lacions de relació de llocs de treball contra els ajuntaments de Sant Joan Despí, Calafell, Barcelona, i especialment contra la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Entre els nostres èxits jurídics, vam obtenir l’any 2020 la mesura cautelar, per part del TSJ de Catalunya, perquè un Policia Nacional gaudís d’un permís del 100% per cura especial d’un menor amb malaltia greu. Aquesta a ser una de les primeres sentències del país en aquesta matèria, amb admissió de mesura cautelar.