Refroma de la llei de seguretat ciutadana, cal garantir la seguretat dels/les agents

El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) ha traslladat a l’Hble. conseller la total disconformitat de la reforma prevista de la Llei de Seguretat Ciutadana.

L’hem instat com a màxim responsable de la Conselleria d’Interior a posicionar-se del costat de la Seguretat Pública per garantir el benestar de la ciutadania i la seguretat dels/les agents de policia.

L’actual text és una eina que protegeix als policies davant les faltes de respecte i consideració, dóna presumpció de veracitat, ajuda davant la desobediència o resistència a l’autoritat i els seus agents així com els incidents violents que es puguin produir en manifestacions.

La modificació d’aquesta Llei (decisió política) tal com està prevista, repercutirà sens dubte en la tasca policial dificultant-la encara més vers els exemples objecte de la modificació.

Fer front a una situació als carrers cada dia més complicada on veiem que de manera constant el principi d’autoritat es redueix amb aquesta modificació encara serà més complicat.

Per aquest motiu li hem demanat que no es prenguin decisions en clau partidista davant una eina que ajuda i facilita la tasca diària d’eficient protecció de la ciutadania i a la vegada garanteix la seguretat dels/les agents de la Policia de Catalunya.

Ell, com a màxim responsable de la conselleria sens dubte té un paper clau i significatiu expressant el seu posicionament.