Reunió RPMB 28/05/2024

Us informem sobre les temàtiques parlades a la reunió amb responsables de la RPMB amb, el dia 28 de maig de 2024.

– ABP CIUTAT VELLA: ens informen que tot i que ha augmentat la càrrega de feina per haver implementat el grup d’instrucció i el que això comporta, han dotat a l’ABP de més efectius i actualment es troben en +69 efectius per sobre de la RLT i això és suficient per donar resposta a l’augment de feina que se’n deriva de la gestió i instrucció de l’ABP.
Hem demanat que s’analitzi la càrrega que comporta la gestió d’altres serveis regionals i s’adapti als efectius que es necessitin per fer-ho amb garanties.

– ABP HORTA GUINARDÓ: ens comuniquen que també han dotat més efectius en aquesta ABP, ja que en cas de fer falta és l’ABP que s’habilitaria en cas de no poder assumir les corts la custòdia de detinguts i que en cas que fos necessari actuaria com ACD dormitori no pas com instrucció. Actualment, falta reparar un ascensor que ja està demanat i pressupostat i es farà aviat.

– ABP SANTS MONTJUÏC: es dotarà de més personal administratiu per reforçar certs serveis de l’ABP, incloent-hi una nova cap de negociat que ja s’ha incorporat, davant la nostra petició de més efectius per la OAC ens manifesten que és la mateixa ABP qui ha de reestructurar amb els efectius que disposa per donar resposta a l’augment de feina a l’OAC ara l’estiu. Estem pendents de les reparacions de la porta d’accés tant porta interior com exterior del pàrquing i diuen que és gestionat i esperant l’aprovació.

– NOU BARRIS: ara mateix no es modificaran les mesures de seguretat, tot i que està demanat, encara no es faran les actuacions. Es preveu actualitzar-les, però encara no saben quan. Els diferents problemes d’aigua calenta als vestidors es preveu que aviat es reparin.

– ABP GRÀCIA: s’ha reparat un ascensor i s’ha sol·licitat la reparació de la porta exterior perquè es trobava espatllada. Ja s’ha gestionat, i mancarà l’altre ascensor que encara no hi ha data.

– ABP EIXAMPLE: els informem que un ascensor ha estat més de 6 setmanes espatllat, i que revisaran els períodes i condicions de l’empresa de manteniment perquè no torni a passar.

– ACD LES CORTS: manifestem la nostra queixa que es trobin caporals i sergents repetint roda a l’ACD i que es revisin els criteris per assignar caporals i sergents a aquest servei. Responen que els agents no es troben repetint gràcies al volum que té la regió per a poder gestionar-ho i que la resta esperen que amb les noves promocions no es repeteixin aquestes casuístiques. Diuen, però que els criteris són aquests i aquesta és la gestió actual, i que amb la derivació de la gestió dels seus detinguts de ciutat vella ha abaixat el volum un 25% i que ara augmentaran els efectius. Marxen 86 i entren 106 per millorar el servei.

– FURA REGIONAL: estan a l’espera de la renovació del parc mòbil (vehicles) que es preveu que arribi al setembre. I també es preveu dotar de patinets per donar resposta al dispositiu de Copa Amèrica.

– ARSET: comuniquen que hi haurà hores extres pels agents, tant per cobrir portes obertes com POEA antiterrorista.

– INVESTIGACIÓ ARTU: manifesten que continuaran fent guàrdies com la resta d’unitats d’investigació de la regió, i que són conscients que pot haver-hi disfuncions per la manca de pràctica d’aquestes, i per això estan planificant amb un altre agent que hagi realitzat guàrdies anteriorment fins a assumir les peculiaritats del servei.

– ALTRES: ens informen que els agents que encara no han cobrat eleccions ja s’ha regularitzat i des del mes de març ja ho han estat abonant, així com les despeses del curs de sala que havien detectat que no s’havien abonat les realitzaran ara al 3r trimestre de 2024.
Ens informen que amb motiu de la Copa Amèrica s’obriran hores extres per a tot el territori, així com el reforç d’efectius a la sala BCN i la creació d’un CECOR per aquest esdeveniment.
L’estat actual de cobertura de la regió és de 2740 efectius amb un +82 de cobertura actual, i ens informen que el mini concurs de la RPMB es farà al mes d’agost.