Reunió Regional RPM Nord 4/09/2024

Des del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) us resumim els temes que s’han tractat a la reunió regional RPM Nord. Hi han assistit caps de regió, caps administració regional, el cap de l’oficina de suport regional, Cat, Segcat, Sap-ugt, Uspac, Sme i SPC.

– Aquest estiu hi havia hores extres per a dos dispositius. S’han repartit les hores des de l’inici de l’estiu perquè cada destinació les gestiones segons necessitats. Per l’any vinent, segurament no n’hi haurà, ja que la nova promoció acaba el curs bàsic al juny.

Cap de torn regional operatiu: demanem repartir la pèrdua d’efectius en destinar un binomi cada torn per acompanyar als dos caps de torn i recau sempre a Granollers. A l’hora de repartir els nous agents de pràctiques han reforçat expressament l’ABP de Granollers, ja que l’oferiment que havia de sortir no el van acceptar de la CSUTER. Hem demanat que facin recordatori que queden alliberats de la roda regional que alguna vegada s’ha incomplert.

Concurs General: demanem com es queda d’efectius la regió amb els moviments; ens responen que no es perden efectius, però es preveuen que es perdran amb els oferiments que sortiran passat el concurs (serveis centrals, instructors ISPC…).

Parc mòbil: hem fet la queixa de què alguns tallers incompleixen els terminis de reparació. Ens diuen que quan s’han detectat, els han recordat que se’ls poden aplicar mesures. No trobem normal que per una punxada, un vehicle estigui aturat 15 dies.

Sala regional: ens recorden que ja no depèn de la regió. Diuen que són conscients de la manca d’efectius (16 efectius per sota) i això comporta ajuntar conferències i repercuteix al servei al carrer.

Aires condicionats: denunciem les problemàtiques que s’han patit a Caldes, Mataró i Premià. La màquina de Mataró funciona, es va canviar la placa que va fallar. De Caldes i Premià les màquines han arribat al fi de la seva vida útil (després de 20 anys) i no es troben peces de recanvi, per tant, s’hauran de canviar, esperem que sigui abans de l’estiu 2025.

Festa major Granollers: després de les lamentables imatges de l’acte organitzat pels «blaucops», des de l’SPC vam interposar denúncia davant fiscalia i també vam fer gestions amb l’OAC i responsables regionals. Avui a la reunió ens han informat de com estan les diligències.