112 Reus + Revetlla Sant Joan = Mala Combinació

El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) fa temps que rep i trasllada les queixes relacionades per la manca endèmica d’efectius de la sala del 112 de Reus. Per aquest motiu i després de traslladar ahir a la reunió de la RPCT, una altra vegada, la problemàtica, hem registrat un escrit al director de la Policia davant la necessitat urgent de solucionar el problema.

La manca d’efectius repercuteix amb una sobrecàrrega de treball excessiva per part dels operadors de sala i dels seus responsables, que han de gestionar un nombre ingent d’incidents i conferències, juntament amb la resta de càrrega de feina que es desenvolupa en aquest centre de treball del CME.

Si se suma l’arribada de l’època d’estiu, que provoca un augment considerable dels incidents, que es donen sobretot amb l’arribada del turisme, juntament amb la presència de menys personal a la sala, motivat pel dret laboral que tenen els agents destinats en aquest servei de gaudir, de les vacances d’estiu, el resultat pot ser desastrós.

Per aquest motiu, una vegada més, volem que per part dels responsables del Departament d’Interior es trobin unes solucions que ja fa anys que s’haurien d’haver pres, bé sigui l’augment de la RLT, la creació una bossa estructural d’hores extres suficients que permeti fer front de forma real i no simbòlica a aquesta situació, o proposar un oferiment per comissionar a un nombre suficient d’agents que reforcin aquest servei.

Estem a les portes de la revetlla de Sant Joan que incrementarà considerablement el volum de feina, i esperem que d’una vegada per totes quedi solucionat el problema per poder oferir a la ciutadania un bon servei, sense generar als/les operadors/es una ansietat i estrès absolutament evitable amb la incorporació de més personal.

Els convidem que facin una visita o demanin dades del volum de trucades per comprovar l’elevat volum de feina que cada operador ha de gestionar.

És urgent per evitar el col·lapse inevitable del servei amb l’afectació que això comportaria a la ciutadania, en especial per a la revetlla i la posterior temporada d’estiu.