Ara tampoc foam. La irresponsabilitat no té fi. NO ens quedarem quiets i callats com a algunes els agradaria.

Ahir al matí vèiem als mitjans de comunicació la notícia, més enllà de la manera d’assabentar-nos ja habitual, volem explicar quin és el nostre posicionament i perquè considerem que és una greu irresponsabilitat eliminar el foam.

Des del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) entenem que el model d’ordre públic és un tema força important en qualsevol societat democràtica, que requereix un estudi en profunditat, però els responsables polítics volen eliminar material sense que s’hagi fet encara cap estudi.

Considerem que en cap cas pot obeir als capricis i voluntats de grups polítics i associacions vàries, conegudes per la seva constant criminalització de la tasca policial.

Aquest exercici de responsabilitat es va fer per obtenir la Resolució 476/X del Parlament de Catalunya, aprovada el 18 de desembre de 2013, on es va tractar, entre altres temes, l’Ús de Materials Antiavalots en esdeveniments de masses.

És significatiu que dels 48 punts que formen part de la resolució només s’estan complint els que afecten directament a les limitacions policials. La resta de punts són paper mullat i ningú diu absolutament res. Està clar que l’objectiu és limitar, cada vegada més, únicament als policies sense incrementar les penes als que exerceixen la violència.

Fer-ho d’aquesta manera és una greu irresponsabilitat i fa un mal servei a la gran majoria de ciutadans que volen que la Policia de tots pugui donar una resposta ràpida i efectiva quan es produeixen fets violents que lesionen propietats privades i públiques.

Aplicar un model d’ordre públic diferent de l’actual (basat a mantenir la distància evitant el Cos a Cos), eliminant el material que permet mantenir aquesta distància sense incrementar el nombre d’agents d’ordre públic, és una temeritat i una greu irresponsabilitat que l’únic que comportarà seran més companys lesionats.

Per aquest motiu des del SPC hem anunciat que si l’adopció d’aquesta decisió política genera un augment de companys lesionats, treballarem perquè els nostres serveis jurídics demanin responsabilitats als que han decidit aplicar aquesta barreja de dos models policials.