Avançament de l’edat de jubilació, a tocar

Tot apunta al fet que, l’avançament de l’edat de jubilació per als membres del CME pot ser immediat.

El posicionament del govern català i de la majoria dels partits polítics catalans i estatals fa que, en el marc de la negociació per a l’aprovació dels pressupostos del govern central, el projecte que vam iniciar el SINDICAT DE POLICIES DE CATALUNYA l’any 2004, juntament amb el sindicat de l’Ertzaintza ErNe, el SPF de la policia foral de Navarra, davant el Senat, estigui arribant a la seva culminació.

Moltes han estat els entrebancs que hem hagut de superar. L’oposició dels dos grans sindicats de classe (UGT i CCOO), el desinterès dels responsables polítics que s’han anat succeint en el si de l’administració catalana des del 2004 fins al 2019, han quedat enrere i en aquests moments tots es manifesten públicament a favor.

Cal recordar que, els sindicats de classe, UGT i CCOO, van passar de negar-se a implementar l’avançament de l’edat de jubilació davant de la Comisión del Pacto de Toledo (posicionament expressat el 12 de desembre de 2007 pel secretari general del SAP-UGT (en aquell moment) i l’actual secretari general de FEPOL davant la Comisión del Pacto de Toledo), a voler aplicar per al CME el mateix model que tenen actualment les policies locals, a, en aquests moments, acceptar donar suport la proposta del SINDICAT DE POLICIES DE CATALUNYA d’aplicar el mateix model que té l’Ertzaintza. És a dir, l’únic model que garanteix la jubilació voluntària als 60 anys o als 59 amb 35 anys de servei.

Per tot això, els donem la benvinguda i celebrem que avui donin suport al projecte que vam iniciar el 2004 des del SPC, ErNe i SPF. Tots plegats si sumem esforços serà possible garantir prou suport per a ultimar un projecte iniciat l’any 2004. Un projecte que posarà el punt final a la discriminació que en matèria de condicions de jubilació patim els membres del CME, respecte als altres cossos policials.