Botellots cada vegada més violents! Pensen fer alguna cosa? O tampoc?

Una vegada més la integritat física dels Mossos d’Esquadra i de les Policies Locals i Guàrdies Urbanes s’ha posat en risc. I els que és pitjor: no ha servit per solucionar res.

Molts són els motius, però sens dubte l’augment de la violència contra els agents de Policia és la suma de diversos factors: la impunitat en les agressions als policies que acaben massa vegades en quasi res sumat als anuncis públics de la Conselleria de no perseguir i/o reduir les acusacions contra els agressors dels policies a la mínima expressió són dos dels principals. N’hi ha més!

Els agressors han de veure que les seves accions tenen conseqüències contundents que generin un efecte dissuasiu per a no repetir-les. Fets com el d’aquest cap de setmana a Llinars, són absolutament intolerables.

El legislador en comptes de legislar per acabar amb aquestes accions, mira cap a un altre costat. La manca de protecció jurídica i suport institucional per interessos partidistes (més enllà de bones paraules) que patim és inèdita a Europa.

Per aquest motiu hem registrat un escrit adreçat al director general per buscar una solució que talli de soca-rel aquestes agressions.

Mentre decideixen si es reuneixen els diferents responsables polítics de les diferents administracions (o no), volem també fer una reflexió adreçada als responsables de la prefectura encarregats de donar les ordres i dissenyar els diferents dispositius.

Quin sentit té enviar patrulles de seguretat ciutadana en clara inferioritat numèrica, sense material, ni formació en ordre públic, com va passar a Llinars? Es va posar en greu risc la integritat física dels agents al marge d’imatges de patrulles “fugint” del lloc per evitar mals majors mentre eren agredits.

Aquest és el “missatge” que es vol transmetre a la societat? Fa massa temps que la imatge dels Mossos i el principi d’autoritat bàsic en qualsevol societat moderna i democràtica es veu perjudicat per decisions polítiques i operatives. Prou!

Esperem que a les celebracions de les festes de la Mercè es modifiqui la manera d’afrontar el problema. Si segueixen actuant igual el resultat, serà exactament el mateix: nul.

Volem destacar el silenci significatiu d’algunes organitzacions subvencionades amb diners públic que diuen “vetllar contra la violència”, així com partits polítics que la seva obsessió des de fa anys és limitar les actuacions policials. Els ciutadans que pateixen les conseqüències els ho agraeixen profundament. Segueixin així.

Per acabar volem afegir que els professionals de la seguretat pública lamentem profundament no poder donar el servei que mereixen (i paguen) els veïns i veïnes que pateixen aquesta manca de civisme tolerat extrem i que han de suportar fa massa temps. Fem el que podem amb els recursos materials, jurídics i humans que els responsables polítics posen al nostre abast.