Càmeres als vehicles: demanem informació per USC i Ordre Públic

Els nous vehicles adquirits per les unitats d’usc i op tenen càmeres exteriors.
Entenem que la finalitat és l’enregistrament de les actuacions policials a la via pública.

Hem traslladat un escrit al director general demanant informació que recull bona part de les consultes que ens heu traslladat.

En la comunicació demanem que es traslladi informació als/les agents del CME, en especial als que desenvolupen tasques a les unitats de seguretat ciutadana i ordre públic, relacionat amb com funcionen aquests dispositius instal·lats.

En quines situacions es faran servir? Quines dades enregistraran? Quin personal estarà autoritzat per fer servir aquests dispositius? Qui serà el/la responsable del tractament de les imatges recollides i la seva custòdia?

La incorporació és un avenç significatiu però és insuficient.

La majoria de vegades l’actuació policial no es realitza davant del vehicle policial, per tant, no serveixen en aquests casos. Si serien més efectives en les actuacions de trànsit.

Per aquest motiu tornem a insistir en la necessitat de dotar als/les agents de càmeres unipersonals que tan bon resultat han donat a altres cossos policials.

Permeten demostrar en cas de denúncia falsa contra els/les agents la correcció de la intervenció que se suma a l’efecte preventiu de problemes amb els/ciutadans que no col·laboren quan saben que estan essent gravats.