Concurs general: Reunió 17/01/2022

Ahir a la tarda, estàvem convocats a les 17 hores a una reunió per tractar el concurs general. La reunió va finalitzar a les 19:15 hores. Us expliquem el resum del contingut.

El Sindicat de Policies de Catalunya va tornar a insistir i va traslladar la necessitat de què la valoració de la puntuació pel concepte d’antiguitat augmentés als concursos generals.

Malgrat que se’ns va recordar a totes les organitzacions que no era el lloc per fer-ho, si vàrem voler tornar a traslladar una demanda generalitzada dels/les nostres afiliats/ades.

Tornaran a enviar els documents corregits perquè s’ha detectat alguna errada que cal rectificar amb relació al nombre de places. En concret a la categoria de sergent/a.

Les places d’efectius en provisional son 1527 de les quals surten a concurs 1411 places. Van insistir molt a traslladar que és el concurs general més gran que han fet. És probable que així sigui i malgrat que es corregirà la manca de concursos durant molt de temps sí es va trasladar, que no resolt, la totalitat de casos.

Vàrem preguntar si hi havia data prevista de publicació?, no van donar una data aproximada perquè encara han de resoldre i fer tràmits, i quan acabin el publicaran. Segons els nostres càlculs i si no sorgeix cap imprevist, estaríem parlant de principis de febrer.

Vàrem preguntar per la data de resolució. La resposta va ser uns quatre-cinc mesos a comptar des de la seva publicació. Veiem poc temps, en tot cas cinc mesos ens trasllada a juny, segurament serà més tard. Per tant, seria probable que per algun retard anem a juliol o fins i tot al mes de setembre, essent agost un més on l’administració minimitza els seus efectius administratius.

Una vegada resolt, també vam preguntar si està previst fer algun oferiment per redistribuir efectius? La resposta va ser que no està previst tret que la situació d’alguna unitat fos crítica.

En espera de rebre la documentació que ens han de trametre, que corregeix les errades i en espera de la data de la pròxima reunió, això és el que us podem explicar de la situació de l’estat del concurs general. Us continuarem informant quan hi hagi novetats.