Consell de la policia, 14 de maig de 2021

Us detallem alguns dels temes que s’han tractat avui al Consell de la Policia (segona sessió del Consell de la Policia del 7 de maig):

Uniformitat: Està pendent d’aprovació el nou decret d’uniformitat. Després es faria el concurs i es començaria a repartir (unes 11000 unitats) a la primavera de l’any 2022 i durant el 2023, la resta. Demanem que tothom rebi l’equip d’abric (buf, samarreta tèrmica, mitjons d’hivern…) incloent les unitats de paisà.

– Vals de roba de paisà (Macson): Tornem a denunciar, per enèsima vegada, que aquest sistema i aquesta empresa no funciona (ni igualtat, ni territorialitat, ni varietat) El conseller es compromet, si continua, a arreglar-ho.

Vehicles: La flota actual és de 3050, i estan licitant per adquirir 382 nous vehicles que arribarien abans de l’1 desembre, cap de paisà. Denunciem que no estan arribant vehicles de paisà, i que avui dia la manca de vehicles no permet ni cobrir els punts de tancament en cas que fos necessari.

– Seguretat a les dependències: S’està fent una anàlisi/estudi de vulnerabilitat de les dependències i han començat a fer actuacions. Reclamem, una inversió seriosa i ràpida. El director informa que s’han aprovat uns rams econòmics de millores (més de 800.000?€) i aviat ens convocarà a una reunió específica en aquest afer.

– Ordre públic: Es demana des de la part social, la creació d’una comissió específica, ja que hem sabut que s’han fet uns grups de treball i han generat molts dubtes.

– Es troben en fase de licitació 1380 granotes d’Arro i 700 de Brimo. Previsió aproximada d’entrega: octubre de 2021.

– Demanem que es doti de la Taser a tots els vehicles policials i la formació corresponent.

– Sobre la distribució i ús de càmeres de gravació unipersonals per donar una cobertura jurídica a les actuacions al carrer, Prefectura diu que això no és el seu model i tampoc les personals, ja que no és de dotació, però tampoc ho han perseguit.

– Sales regionals: es manté el calendari de tancament de la sala Girona. A finals de novembre cap a Reus (on es milloraran instal·lacions). Al juny, s’informarà els efectius de sala Girona de com es recol·locaran. Sala RPM sud: està previst el seu moviment l’any 2022. Tornem a reclamar l’augment d’efectius a Sala de Reus. Diuen que la implantació de les tauletes ha disminuït la feina dels operadors entre un 40 i un 50%.

– Pla d’estiu: a més de l’oferiment voluntari, hi haurà reforç de les Arro, d’hores extres i es destinaran els sergents i sots (recentment ascendits) a fer pràctiques al Pla de costes. En un principi, si no és necessari, no s’enviarà Brimo a Salou.

– Dia de les Esquadres 2021: hi ha la previsió de fer la central i les regionals, la segona quinzena d’octubre amb unes 500 persones. I la concessió de medalles i felicitacions, tindrà efectes de 22 d’abril independentment del dia que es donin.

– SPC: Proposem la creació d’una unitat central de recollida, emmagatzematge i instrucció de plantacions de marihuana. I acabar així amb les mancances de material, evitar molèsties i olors durant l’emmagatzematge i instruir de manera àgil i especialitzada; descarregant així les OAC’s, sobretot de les CD. El comissari Ferret informa que van tenir una reunió amb el president del TSJC i només caldrà guardar les mostres. S’estan ultimant les obres a Nou barris, on actualment es troben en procés de compra de mobiliari i es preveu que faran un reforç de seguretat.

– Davant la no assistència lletrada en alguns judicis ràpids, es crearà imminentment una diligència de personació als atestats on els agents manifestaran la seva voluntat de defensa.