Consell de la Policia 19/04/2022

Avui hem continuat amb el Consell de Policia iniciat el 30 de març i des del Sindicat de Policies de Catalunya us fem un resum dels temes tractats.

Informació dels diferents processos:

– Del concurs general s’han presentat 3921 sol·licituds. Al maig sortiran les llistes provisionals i la incorporació a les destinacions serà al novembre.

– Al segon semestre es convocaran places d’algunes especialitats «petites».

– Segueix la intenció de publicar al juliol les places d’ascens a caporal, sergent i sots.

Jubilació: contràriament al que ens havien dit fins ara, el curs de formació bàsica NO computa ni a efectes de cotització ni a efectes de comptar l’antiguitat per a jubilar-se als 59 anys.

Hi haurà un acte anual per al reconeixement dels companys jubilats. Els carnets de jubilat s’entreguen als dies de les esquadres regionals.

Parc mòbil: ens informen que l’arribada dels 484 vehicles nous (279 de paisà i 79 logotipats de trànsit) no serà al novembre sinó que arribaran al 2023. Segons diuen, aquesta demora és per la manca de provisió de vehicles que hi ha nivell mundial; que no és un tema econòmic. Hem demanat fórmules “imaginatives” per nodrir alguns sectors que només disposen d’un vehicle operatiu.

Els vehicles de trànsit logotipats seran tipus SUV, tracció total i pneumàtics tot temps. Els vehicles de paisà vindran amb més potència i canvi automàtic. La resta de vehicles seran per algunes especialitats.

Sala de comandaments: denunciem la manca d’efectius. La resposta que ens donen és que amb el concurs general es cobriran les cobertures.

Sobre el NO tancament dels sectors de trànsit: demanem treure l’oferiment ben aviat i donant prioritat als que ocupen actualment plaça a especialitat.

Decret d’estructura del CME: continuen treballant i ens informen que no agradarà tothom. Volen que en el procediment per fer-lo participin molts grups de treball. La previsió és que a finals de juny es presenti a la direcció política del cos. Demanem que els sindicats puguem veure un esborrany i fer les aportacions pertinents.

Modificació del règim disciplinari: denunciem algunes males praxis per part d’afers interns com ha quedat palès en el judici del cas Macedònia, defensat pels serveis jurídics de l’SPC, que generen indefensió, vulneració de drets i deixen la imatge del cos al nivell d’una policia de règims autoritaris.

Tramitació de les denúncies derivades per les restriccions de la Covid-19: el 4 de maig el conseller d’interior farà una compareixença al Parlament sobre aquest afer.