Consell de la Policia, 3 de setembre de 2021

Des de la Subdirecció General de RRHH ens reiteren que hi ha voluntat de canviar el decret de jornada i horaris (l’actual és de l’any 1996) per regular l’horari Especial Específic i bosses d’hores acumulades, entre d’altres! Estem convocats pel desembre. Reclamem no demorar més aquesta negociació, ja que és urgent!

– Hem tornat a reclamar que les companyes i companys que estan en reducció de jornada puguin realitzar hores extraordinàries fora de l’horari reduït. És un greuge que escanya a moltes famílies. Diuen que hi ha un dictamen de Funció Pública que així ho estableix, però davant la nostra insistència, ho tornaran a revisar.

– La inclusió de les ARRO a la regulació de Guàrdies No presencials, tal com està escrit a l’últim redactat de l’acord de GNP. La Subdirectora ens planteja si és el més idoni quan no és una solució a la Brimo.

Dades de vacunació al CME: dels 17290 efectius, 15706 estan vacunats (91%), també s’han vacunat 604 alumnes dels quals estan fent el curs bàsic a L’ISPC.

– De la paga extraordinària per la Covid-19, que en algun moment s’havia dit que ens pagarien, ens diuen que no, que Economia i Funció Pública ho han tirat enrere.

– Hi ha la previsió que el dia 9 de setembre es paguin les eleccions del mes de febrer.

– Ara sí que estan en disposició de canviar el decret que regula el funcionament del Consell de Policia, revisaran propostes i facilitaran l’esborrany.

Creació de la fundació del CME. Actualment estan fent el pla de viabilitat econòmica. S’han reunit amb altres fundacions existents de les FCSE. Va avançant, però a un ritme més lent de què es preveia.

– Com ja vam explicar, la nova uniformitat ja està publicada l’oferta de la licitació. Denunciem que segueixin sense equipar amb roba d’abrigar a certes zones ni a unitats no uniformades.

– Ens anuncien que al desembre arribaran 382 vehicles (vindran amb dos cascs d’ordre públic, dues defenses semirígides i un escut), xifra del tot insuficient davant la greu manca de parc mòbil que hi ha a tot el territori. Els vehicles donats de baixa (sinistre total) sí que seran reposats segons contracte del rènting. Ja era hora! Fa anys que ho demanem!

– El conseller agraeix la feina feta pel CME en els incendis que ha patit el nostre país aquest estiu i pel control de les mesures contra la Covid-19.

La sessió del Consell, amb els temes pendents, continuarà el 13 de setembre.