Consell de la policia, 7 de maig de 2021

Us fem un resum dels temes que s’han tractat avui al Consell de la Policia. Només s’han tractat 16 dels 42 punts, per problemes d’agenda del conseller.

– Davant un expedient disciplinari on s’ha recorregut per una possible afectació psíquica temporal, el director general ha informat que, en aquests casos, s’ha acordat amb la mútua que fa les revisions mèdiques anuals al CME, que es faci un peritatge .

– El mes de gener de 2022 està previst reobrir el programa Espai.

– L’increment retributiu del 0,9%, part de la paga extraordinària 2014 i l’abonament del 50% del complement de productivitat, ho traslladen a què s’ha de negociar i s’ha de reunir la Mesa General (quan hi hagi govern)

– Processos selectius i convocatòries. Ens han enviat per correu electrònic tot el calendari. Del concurs d’ARRO, els que estaven en comissió i no han aprovat el concurs, només es quedaran si han quedat vacants i hi ha necessitat.

– A petició del Sindicat de Policies de Catalunya, es demana votar la creació de meses de treball per avançar en molts aspectes, però a petició de la Prefectura, aquesta votació es posposa a la setmana vinent.

– Seguim reclamant el compromís de la Generalitat en donar compliment a la jubilació als 60 anys i en el model de l’Ertzaintza. El director general diu que és implantejable que el govern no doni compliment i ho remeten a la constitució del nou govern.

– De l’aplicació de l’increment addicional del 0,3% establert a la llei de pressupostos, la Sub-directora diu que resta pendent de l’autorització prèvia de la comissió de retribucions, per tant fins que no hi hagi govern, tot i que mantenen el compromís.

– Exempció de fer nits als 55 anys. Volem una solució ràpida i rebaixar aquesta opció als 50 anys tal com vam signar totes les organitzacions sindicals l’any 2008, i posteriorment dilapidada per un acord signat pel sindicat majoritari.

– La prefectura ja té una proposta de regulació i compensació de guàrdies de comandaments, que presentaran al nou govern, quan n’hi hagi.

– Es demana una compensació específica (penositat, salubritat, responsabilitat…) per als companys de l’ACD Les Corts; el conseller reconeix la insalubritat de l’ACD, i es compromet a fer una inversió econòmica prioritària. El director general informa que s’ha fet una licitació especial en millores de neteja i mantes d’un sol ús.

– Dels Ap’s del 2016 per antiguitat, davant l’última campanya feta pel Sindicat de Policies de Catalunya entre altres, l’administració va emetre resolució per reconèixer aquests Ap’s, dels quals se’n beneficiarien 4975 companys i companyes.

– Ens convocaran en poques setmanes, juntament amb la CG tècnica per a la gestió horària i acumulació d’hores durant el confinament del 2020.

– Vacunació contra la Covid-19: a dia 6 de maig de 2021 hi ha 13973 mossos vacunats (80,2%). Tornem a demanar un canal de comunicació directa i ens diuen que cada treballador s’adreci al seu centre de salut. Estan d’acord en el fet que s’allargui l’administració de la 2a dosi (primer programada al cap de 12 setmanes), i no saben quina serà. Des de Salut es faran crides específiques a col·lectius essencials (nosaltres), sense saber criteri.

– Reclamem que els POEA segueixin essent retribuïts, i no desvesteixin territori amb patrulles d’ordinari. També hem preguntat que ens informin si reben subvencions pels operatius antiterroristes. També es demana més formació, al que respon el director general que ben aviat s’adquiriran uns simuladors de tir per fer pràctiques d’arma de foc (llarga també) i Taser.