De la defensa dels nostres

Una vegada més, els advocats de l’administració a les portes d’un judici han deixat a “l’estacada” als agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra.

Els fets es remunten al 30 de gener de 2018, en el transcurs de la investidura del president Carles Puigdemont, quan els habituals grups d’individus d’estètica antisocial i/o antisistema, van intentar entrar per la força al Parlament de Catalunya agredint, per descomptat, als agents de policia que formaven part del dispositiu de la seguretat del Parlament català d’aquella jornada.

Alguns dels presumptes autors que van ser detinguts per aquells fets, ahir, dia 25 de novembre, havien de respondre davant la justícia. Al judici, que s’havia de celebrar a l’Audiència de Barcelona, la fiscalia demana tres (3) anys de presó i la Generalitat en demanava dos (2) per cada imputat per presumptes lesions als agents, atemptat contra agents de l’autoritat i desordres públics.

Quatre dies abans de començar el judici, els serveis jurídics de la Generalitat van comunicar que es retiraven del cas i instaven als agents denunciants que fessin el mateix.

Davant la gravetat dels fets, sense precedents a cap país democràtic i de dret, els serveis jurídics de l’SPC assumiran la representació dels nostres afiliats mitjançant l’advocat Fuster-Fabra, quedant garantida la defensa dels interessos dels policies catalans.

Lamentem, una vegada més, que per qüestions partidistes i de conjuntura política, els màxims responsables de la seguretat pública de Catalunya cedeixin als desitjos de grups minoritaris que l’únic que pretenen és anar sistemàticament contra els interessos i el normal funcionament.