…De l’avançament de l’edat de jubilació

Dins la feina iniciada pel Sindicat de Policies de Catalunya des de l’any 2004 (conjuntament amb els sindicats ErNe de la Ertzaintza i SPF Sindicat de la Policia Foral de Navarra), els dies 13 i 14 d’octubre, coincidint amb el Ple de presentació dels Presupuestos generales del Estado, ens hem reunit amb diversos grups parlamentaris del Congreso de los Diputados per accelerar el final de l’expedient.

A la vista que, hem detectat certa confusió en el model d’avançament de l’edat de jubilació a aplicar al CME i que el procediment iniciat pel Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) ha arribat a la seva última fase de tramitació, ens hem reunit amb diversos grups per analitzar el model a aplicar i conèixer el seu posicionament.

Les reunions no han pogut mantenir-se amb la totalitat de grups per qüestions de temps i agenda. Però si amb tots aquells que poden ser decisius a l’hora de prendre la decisió.

Finalment a les reunions mantingudes amb els grups de CIUDADANOS, ERC, JUNTS PER CATALUNYA, PODEMOS, PARTIDO POPULAR i PSC-PSOE tots els grups han manifestat el seu posicionament favorable i el seu suport a l’avançament de l’edat de jubilació al CME amb el model aplicat a l’Ertzaintza, com a Policia Autonòmica Integral subjecta al règim general de la Seguretat Social que som.

Estem convençuts que les reunions mantingudes amb els diferents grups parlamentaris serviran per donar l’últim impuls necessari i que els/les companys/es puguin gaudir de l’acord signat inicialment amb la Conselleria el 2 de juliol de 2020.