La salut laboral és sagrada, han de corregir els problemes denunciats a Inspecció de Treball

SALUT LABORAL

La denúncia presentada davant Inspecció de Treball per l’SPC va generar l’ordre de servei núm. 8/0015857/21 per tal d’inspeccionar l’edifici de Base del Carrer Bolívia 30-32.

En la inspecció realitzada en data 1 de setembre es van detectar nombroses irregularitats i incompliments de la llei de prevenció de riscos laborals donant un termini de 10 dies per rebre tota la documentació requerida.

Malgrat que aquest tipus de denúncia no va tan ràpidament com ens agradaria ja tenim resposta d’Inspecció de Treball. Han requerit a la Generalitat que corregeixi, arregli i millori acord a la normativa un seguit de punts:

– S’han comprovat deficiències en connexions elèctriques, cables elèctrics sense aïllament o danyats en 3a planta, 5a planta i zona de custòdia de detinguts. Termini d’esmena màxim 10 dies.

– Reparar cantonada del sostre del taulell de recepció en comprovar tub amb risc de caiguda. Termini d’esmena màxim 15 dies.

– S’han comprovat parts del fals sostre danyades o desplaçades almenys en les següents zones: sala espera servei mèdic, sala RAC, vestuaris masculins 1a planta i lavabos, ofici/menjador de la 6a planta, zona de custòdia de detinguts. Termini màxim 1 mes.

– Reparar il·luminació a lavabo masculí 1a planta, passadís 5a planta al costat de vestuari femení. Termini màxim 1 mes.

– Instal·lar persianes o cortines a finestres de l’oficina de la 6a planta per problemes de llum solar. Reparar finestres que no tanquen correctament. Termini màxim 1 mes.

– Senyalitzar el risc de cops en aquelles portes amb alçada baixa. Termini màxim 10 dies.

– Ordenar productes de neteja i desinfecció de forma que estiguin guardats correctament. Termini màxim 10 dies.

– Reparar parts del terra danyat de la 1a planta. Termini màxim de 15 dies.

La salut dels treballadors i treballadores del Cos de Mossos d’Esquadra és una prioritat per a nosaltres. Restarem pendents del compliment de la resolució d’Inspecció de Treball, el vostre delegat de la zona Raül (al qui felicitem per la seva implicació) vetllarà que així sigui.

Podeu consultar el document sencer d’Inspecció de Treball al nostre web www.spc-me.cat

Volem agrair als companys i companyes afiliats/des per la confiança dipositada en el Sindicat de Policies de Catalunya: Moltes Mercès.