L’ACD de Les Corts es cau a trossos!

L’ACD de Les Corts es cau a trossos!

L’àrea de custòdia de detinguts de les Corts, és un servei penós, amb un risc evident d’infeccions i agressions per part dels detinguts. Ara, cal sumar el perill de què et caigui a sobre un tros de les dependències.

En l’última visita feta als companys/es per les dependències on passen més detinguts de Catalunya (una mitjana diària de 90 persones), vam poder certificar l’estat d’abandonament de les instal·lacions.

El sistema de ventilació on es concentren tots els detinguts de Barcelona i on han de treballar els/les companys/es és lamentable. No és la primera vegada que té problemes.

Un lloc on la renovació d’aire és imprescindible, i més ara amb l’actual situació sanitària de pandèmia, és absolutament inacceptable la precarietat i eficàcia dels aparells que han de renovar l’aire que els/les companys/es han de respirar.

A tot això, sumem els insults habituals, els intents d’agressions d’alguns dels detinguts, crits… I ara cal afegir el risc que una porta t’aixafi.

El cap de setmana passat, la porta d’accés de la resclosa (que és de grans dimensions i té un pes considerable) per on accedeixen els/les companys/es amb els detinguts, va caure a plom. Afortunadament, just quan va caure, no hi havia ningú! Feia ben poc que s’havia buidat. Per tant, l’atzar va voler que no ens lamentem ara.

Ja sabem que l’interior de les dependències policials no són un element tan llaminer per la imatge que els ciutadans tenen del Cos (principal preocupació dels responsables polítics), però facin el favor de mantenir les instal·lacions en bon estat, i no com les que tenim ara: més pròpies de policies tercermundistes que europees.