No a la centralització de sales

El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), ha registrat un escrit adreçat al director general de la Policia perquè valori la idoneïtat, en aquests moments, de la centralització de les sales de comandament.

Aquesta decisió, anterior a la situació actual de pandèmia de COVID en les seves diferents variants, va rebre nombroses queixes dels/les nostres afiliats/des. Actualment, amb la variant òmicron i la seva facilitat de contagi creiem necessari fer aquest escrit.

La nova realitat sanitària justifica que el projecte de reunificació i centralització sigui valorat de nou. Un brot de contagi massiu en algunes de les sales podria provocar una manca sobtada de personal i, per tant, una afectació directa en l’operativitat d’aquest servei essencial en la coordinació dels diferents cossos policials que donen servei al territori català.

Per tant, considerem més que justificada la realització d’un nou estudi d’idoneïtat de l’organització de les sales actuals o potser seria millor tornar a l’estructura anterior, on les sales es distribueixin en les diferents regions policials del territori.

Disposaríem així d’una xarxa de sales de comandament que permetria, en cas d’un contagi massiu, fer front de manera més efectiva al problema que es generaria. Motiu suficient per aturar el projecte de tancament de les sales regionals com seria el cas de la RPMN i RPMS.

Hem traslladat també que la centralització pot provocar que la informació d’interès policial de primera mà que els responsables operatius poden disposar en l’àmbit regional s’alenteixi amb l’afectació a la capacitat de resposta i a la seguretat dels efectius.

Aquest model de centralització, cal recordar que no aprofita el coneixement del territori de la demarcació. La informació es perd quan les actuacions policials es desenvolupen lluny de la zona assignada per desconeixement de la singularitat de cada territori.

Quan rebem una resposta davant d’aquesta petició, us informarem.