Nou èxit jurídic al Tribunal Suprem! El TS ratifica la seva doctrina en matèria d’indemnitzacions a policies

El Tribunal Suprem confirma la doctrina que obliga la Generalitat a abonar les indemnitzacions als danys soferts als policies en acte de servei.

Malgrat les recents sentències favorables als policies, la Generalitat de Catalunya continua pledejant i recorrent les resolucions adverses, introduint nous elements, a fi i efecte de variar la doctrina existent per no fer front a les indemnitzacions.

La sentència aconseguida pel Sindicat de Policies de Catalunya de 18 de gener de 2021 de la secció 4a del Tribunal Suprem, confirma els anteriors tres pronunciaments judicials mantenint la doctrina i desestimant els “nous arguments” de l’Administració per no pagar.

El Suprem torna a estimar les al·legacions dels nostres serveis jurídics (pioners guanyant la primera sentència al Cos de Mossos), que va obrir la via perquè molts companys es beneficiïn actualment d’aquestes reclamacions, desestimant el recurs de cassació del Departament d’Interior de la Generalitat.

Conclou el Suprem (respecte a la “nova al·legació d’Interior”) que les indemnitzacions no només estan contemplades dins les regulades pel Reial Decret 462/2002, sinó que s’ha de fer una interpretació extensiva. I en la seva regulació tenen cabuda altres supòsits a afegir als anteriors com la reclamació d’aquesta demanda, ara guanyada.

Per aquest tipus de reclamacions us recordem que com més aviat millor us poseu en contacte amb el vostre delegat sindical que us assessorarà i ajudarà en la tramitació amb els serveis jurídics del sindicat.