Plantacions de marihuana amb paranys! Necessitem més seguretat!

Fa anys que alertem dels problemes derivats del cultiu il·legal de marihuana al nostre territori. Tots recordeu les diverses queixes motivades per “l’emmagatzematge”de les plantes intervingudes i els problemes d’olors i marejos que generen als/les agents i als/les ciutadans/es a les comissaries.

L’increment significatiu del volum dels cultius ha comportat que molts dels cultius estiguin controlats per grups criminals organitzats amb connexions internacionals, amb la violència implícita que això suposa.

La prova evident és que aquesta setmana un Sergent d’ARRO va resultar ferit en una cama per un parany que va disparar un cartutx de cacera quan desmantellaven una plantació.

Des del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) tenim molt clar que no és cap fet aïllat o puntual. És la prova que aquestes màfies organitzades no dubten en utilitzar la violència quan es posen en perill els seus interessos. Essent la Policia, la principal amenaça de les seves activitats il·legals, i per tant uns dels objectius que poden rebre la seva violència com ara ha succeït.

Per aquest motiu hem instat al Departament d’Interior que més enllà d’aplicar mesures organitzatives eficients per lluitar contra aquestes màfies, dotin de recursos materials i formació especialitzada als agents que intervenen en els desmantellaments que posen en perill la seva integritat física.

És inadmissible que els agents actuants hagin de portar roba de casa seva per no malmetre l’uniforme de treball, eines de jardineria propietat d’alguns dels agents per poder tallar plantacions molt extenses donat que les tisores oficials assignades de manera són inadequades… El que seria lògic i efectiu és la contractació d’empreses especialitzades amb material de tall i recollida adequada a grans extensions.