Reserves de sang: sota mínims!

Des del Sindicat de policies de Catalunya t’engresquem a què facis una donació de sang!

El Banc de sang necessita donants de sang, ja que té les reserves molt baixes. Cada dia es necessiten entre 800 i 1000 donacions de sang, però arran de la pandèmia de la Covid-19, aquesta xifra ha disminuït.

Aquest descens de les reserves fa que des del Banc de sang es posin en contacte amb els donats per demanar sang, com va passar fa tres setmanes quan va trucar a alguns membres del sindicat, que ja són donants habituals. Des del Sindicat de policies de Catalunya vam veure que era important fer extensiva aquesta petició al Cos de Mossos d’Esquadra.

Per aquest motiu, ens vam posar en contacte amb el banc de sang per aportar el nostre gra de sorra a la causa i iniciar una campanya per engrescar a tot el col·lectiu, no només a fer una donació puntual, també perquè us feu donants. Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen al cap de 5 dies i que els glòbuls vermells ho fan al cap de 42 dies. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any.

Des del Sindicat de policies de Catalunya us demanem que col·laboreu i doneu sang per ajudar a augmentar les reserves de sang i es pugui salvar la vida a molts pacients. És un acte solidari i gratificant on només en 20 minuts, aconseguim grans beneficis.

Ho podreu fer fins al 8 de maig al vostre punt de donació més proper, a un dels 12 hospitals o a una de les campanyes mòbils.

Podeu reservar hora en aquest enllaç: https://donarsang.gencat.cat/ca/sindicatspc/

Aquí teniu tota la informació que us cal saber i podeu fer la reserva directament per reduir el temps d’espera.

Gràcies per col·laborar en aquesta campanya de donació de sang del Sindicat de policies de Catalunya.