Resum de la reunió de la RPMB 4/03/2021

El passat dijous 4 de març de 2021 va tenir lloc la reunió entre els sindicats representatius i els caps de la regió de Barcelona. Des del Sindicat de policies de Catalunya, us fem un resum dels temes parlats.

Material antiavalots i formació per agents de la RPMB. Des de la regió ens informen que es realitzarà formació en ordre públic i s’està estudiant la possibilitat de millorar el material de dotació que hi ha a les diferents ABP de la regió, igual que la dotació de vidres blindats a diferents ABP. S’ha fet una avaluació i una petició a la CSUCOT, hem demanat celeritat per la gravetat de la situació i ho traslladarem al consell de la policia

VEHICLES RPMB REPOSICIÓ I UNIFORMITAT. S’ha dotat a la regió amb 8 furgonetes, 16 vehicles amb logotip i 1 vehicle sense logotip. S’esperen 382 vehicles més després de l’estiu, però encara no se sap com es distribuiran. Pel que fa a la uniformitat, ja es troba adjudicada des del mes de desembre passat i es començarà a repartir a finals de març/abril. Ja hem manifestat la deficiència actual de la regió en les reposicions d’uniformitat i vehicles.

VACUNACIÓ PER A MAJORS DE 55 ANYS. Actualment s’han vacunat 2572 efectius i 766 no ho han fet. La resta d’agents majors de 55 anys esperen les directrius que doni el departament de salut. El dia d’avui hi ha 12 positius i 38 confinats. En les pròximes reunions de salut laboral es facilitarà més informació del procés de vacunació

MASCARETES I DESINFECCIÓ DE COMISSARIES I VEHICLES. Hem manifestat les diverses queixes rebudes per la manca de dotació de mascaretes a alguns serveis. La regió manifesta que ha rebut més peticions de l’ABP d’Eixample, i en principi hi ha estoc per donar-ne més. Així ho demanarem als diferents caps on el repartiment sigui insuficient. També ens informen que la desinfecció dels vehicles s’està fent a demanda dels serveis, i s’estan invertint 17 hores setmanals per la desinfecció dels llocs de treball i a demanda també de cada ABP o servei.

DISPOSITIU ELECCIONS EN TORN NIT. Vam demanar que els efectius de nit que havien fet tasques del dispositiu de les eleccions s’incloguessin en el dispositiu per a cobrar la jornada d’eleccions. La regió manifesta que ho ha fet.

GRUP USC REGIONAL GRUP DE MOTOS. Ens manifesten que han dotat de 6 motocicletes noves al grup i han demanat els canvis de casc per caducitat. De moment ens diuen que NO està previst un nou oferiment i han demanat més formació en motocicletes amb els nous models que s’han entregat. S’està agilitzant la compra de material i ens demanen que ho escalem al consell de la policia per agilitzar el procés.

ARIC URIA. Ens informen que han elevat una petició de nivell 2 a la CSUCOT, i que de moment no hi ha resposta. Ens demanen el nostre suport al consell de policia per assolir aquesta petició. Ens informen que actualment disposen de dues fotocopiadores i que en principi tenen suficient material.

ACD LES CORTS. Vam demanar que es publiquin els requisits d’assignació a l’ACD per donar transparència i la resposta va ser que ho mirarien. Ens informen que actualment es troben per sota de la cobertura. Hi ha força moviment de sortida d’efectius, el repartiment de les custòdies és una opció i pensem que ajudaria a la qualitat i condicions del servei de custòdia. Per ara només s’amplia la custòdia a l’ABP d’Horta-Guinardó quan és necessari per volum. Propera roda cap al mes de maig. Ens informen que s’han fet diferents obres de millora de la zona de detinguts per intentar millorar les condicions de servei.

OAC BARCELONETA. Ara mateix estan intentant solucionar les diferents queixes que hi ha amb el servei informàtic CITRIX. Han fet gestions amb la DSIP per donar resposta als problemes de funcionament.

ABP ST. MARTI. Hem demanat la millora de les instal·lacions d’accés després d’algun incident a porta. Ens diuen que s’ha informat la comissió d’infraestructures per millorar la seguretat d’aquest servei.

ABP HORTA. Vam demanar per la dotació de cap de la UI i OAC a l’ABP que resta sense ocupar en l’actualitat. Ens informen que quan finalitzi el concurs de promoció de sergent i sots, cobriran les vacants.

ABP NOU BARRIS. Vam manifestar l’afectació d’aquesta ABP en allotjar el futur búnquer de substàncies. La regió informa que a ells també els preocupa i han demanat que els diferents efectius i recursos necessaris per donar servei específic a aquestes noves tasques dependran de la CGIC i no de l’ABP. Esperem que s’adeqüin les instal·lacions i el nombre d’agents per fer-ho amb la seguretat corresponent i amb garanties. Ho està gestionant la CGTÈCNICA.

ABP SANT ANDREU. Vam informar dels problemes d’aparcament de la zona si es retira la zona actual habilitada al costat de l’ABP. Ens informen que estan realitzant gestions per habilitar una altra zona o una línia policial al lateral.

ABP SARRIÀ. Hem traslladat les diferents queixes sobre el servei de vigilància de càmeres d’Iradier, i ens informen que han demanat que se’n faci càrrec ARSET, que ja assumeix la vigilància física de l’edifici, i ens han comunicat que la porta del pàrquing de l’ABP ja està arreglada.

GUÀRDIES INVESTIGACIÓ BARCELONA. Des del Sindicat de policies de Catalunya ens hem oposat al nou model i sistema de guàrdies que la regió unilateralment ha instal·lat a les unitats d’investigació de tot Barcelona, i hem demanat que s’aturi aquesta implementació. Per l’afectació dels efectius i del servei, pensem que afecten les condicions de treball, i la qualitat i garanties del servei. Creiem que en cap cas s’han tingut en compte les organitzacions sindicals per manifestar les queixes traslladades per tots els efectius de l’escala bàsica de les unitats d’investigació. El cap de la regió diu que assumeix la responsabilitat de la decisió emmarcada en un nou model d’evolució del servei d’investigació de la regió i que fonamenta en un servei més global de la investigació de la ciutat. Manifestem que seguirem demanant una negociació amb els sindicats amb aquesta nova modificació i ho escalarem al consell de la policia on resta per signar un acord per modificar els serveis de guàrdies de les regions. Estarem atents a la resolució del consell en aquest àmbit.

SALA REGIONAL BCN. Es demana que es realitzi un oferiment per cobrir les mancances d’efectius que actualment es troben a 7 agents per sota de la cobertura, i manifesten que no tenen previst fer cap oferiment i que amb les tauletes que disposen les diferents USC esperen que disminueixi la càrrega de treball. Això ho considerem inadmissible, ja que al final hi ha un sol operador per a diferents Canals.
La regió informa d’una nova seu policial al carrer Aragó/Girona que obriria abans de l’estiu i que funcionaria com oficina d’atenció al ciutadà.

Documents: