Reunió amb responsables de la RPM Nord 04/04/2022

Des del Sindicat de Policies de Catalunya us resumim alguns dels temes destacats que s’han parlat a la reunió.

– Estan recopilant les incidències amb els vehicles nous. Ho canalitzen amb l’administració i ho passen a la Tècnica. De moment han catalogat 21 incidències. Les revisions es fan a comissaria.

Figura del cap de torn regional operatiu: manifesten que estan d’acord, fins i tot en dividir en dues zones, donada l’extensió de la regió. Però amb els efectius actuals (sotsinspectors) és impossible cobrir-la. Si en les noves promocions arriben efectius, s’implantarà.

– Des del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) tornem a queixar-nos de la manca de cobertura dins la comissaria d’Arenys de Mar d’algunes companyies. Demanem que obrin el wifi instal·lat a l’ABP. Diuen que es demanarà a infraestructures la possibilitat d’instal·lar una altra xarxa, però no creuen convenient obrir l’actual.

– Hem demanat que mentre des d’infraestructures no s’habilitin punts de càrrega elèctrica per a vehicles elèctrics, s’autoritzi puntualment i reguladament que es pugui endollar el vehicle elèctric (cotxe, moto o patinet). Ens responen que no serà possible fins que es modifiqui la instal·lació elèctrica.

Pràctiques de tir: tenim companys que ja fa molts anys que segueixen sense fer la pràctica; S’excusen amb la parada per la Covid-19 i la rehabilitació de les galeries. Ens informen que a finals d’any, s’instal·larà el simulador de tir dins l’ABP de Terrassa.

Refrigeradores: s’ha obert la licitació per canviar les de Granollers, Arenys i Badalona; La instal·lació hauria de quedar feta abans de final d’any. Per l’estiu vinent es llogaran 3 aparells. A St. Celoni es canviarà per una altra via per al 2023.

Terrassa: s’ha segellat la tapa de l’arqueta per evitar males olors a custòdia.

Vestuaris femenins: des de la regió ens informen que han fet un estudi de capacitat i quin impacte pot tenir en un futur per avançar-se a futurs problemes d’espai.

– El dia d’avui a la regió s’han jubilat 27 companys.

– Pel pla d’estiu es mouran 225 companys que actualment estan en pràctiques.

– A l’estiu arribaran 15 cadires de plàstic i 6 de cadires amb rodes per a les OAC’s.

– Els caps de la regió informen que un agent no pot fer de responsable d’OAC. En cas de manca de comandament, és el cap de torn.

– S’ha fet formació a USC de medi ambient, administrativa i amb bombers. Aviat es farà amb SEM pel tractament de malalts mentals.

– Ens informen que per comunicar-se amb els agents, alguna oficina de suport pot treure ser «número ocult» perquè els agents vegin qui els truca.

– A finals d’abril trauran la barrera i es posarà porta corredissa a Mataró, i posteriorment, es farà a Granollers.