Reunió Comissió de relacions amb ISPC

Avui hem mantingut la reunió de la comissió de relacions entre les organitzacions sindicals representatives de la Policia Autonòmica i de les Policies Locals amb l’ISPC. Us traslladem el resum dels punts tractats:

– A tots els assistents ens han facilitat informació sobre el Programa d’Activitats Formatives 2022 i informació sobre les activitats formatives a càrrec del fons de formació continua 2022: http://ispc.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/PAF-2022-Cicle-Seguretat-ciutadania-i-confianca

• Curs d’inspectors, previsió 50 places. Inici 4 de juliol de 2022.

• Curs d’intendents, previsió de 30 places i inici el 6 de juny de 2022.

• Curs comissaris i intendents major, previsió de 15 places i inici el 16 de maig de 2022.

– Tornen a comentar-nos que intentaran fer la formació de manera descentralitzada i començaran a fer alguns cursos en línia.

– Els barems reguladors de les remuneracions del personal docent: Evolució de preus des del 2012. Estan mirant d’actualitzar-lo per l’exercici 2023, en dependre dels pressupostos encara no podem concretar res.

– El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) ha demanat l’estat de les reformes i millores dels vestidors. A la visita realitzada al desembre de riscos laborals, l’SPC, únic sindicat present, va poder comprovar les penúries i l’estat deplorable de les instal·lacions.

Ens informen que es va fer la coberta i reforç estructural, però la rehabilitació integral no. Estan fent un projecte de planificació de millores (acabarà en 6 mesos) per fer una licitació de 5,5 milions € per fer diverses actuacions, però no arribarà fins al 2n semestre de l’any 2023.

– El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) ha denunciat la manca endèmica d’efectius al cos de guàrdia, en especial al torn de nits que de vegades no permet gaudir del descans per dinar/sopar. La Comissària ens respon que quan això passi, autoritzaran a tancar la cabina del tir i que la perimetral l’assumiran des de l’ABP.

– El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) l’any passat va demanar un pas de vianants davant l’accés de cabina tir pels alumnes que accedeixen a peu. Des de l’ajuntament de Mollet ens van respondre que hauria de tenir continuïtat des de la rotonda, però en ser sortida de via ràpida (C17) no es pot habilitar. La subdirectora ens respon que han mantingut converses amb l’Ajuntament i que amb el pla de millores inclouran els accessos perimetrals.

– El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) ha demanat que als instructors se’ls imputi, si cal, les hores reals de teletreball que fan diàriament.