Reunió Regió Policial Ponent 01/06/2022

Us fem un resum dels temes més destacats que s’han tractat a la reunió de la Regió Policia de Ponent l’1 de juny de 2022.

El primer dels temes que s’han tractat ha estat el nombre d’agents que han estat de baixa per la Covid-19 des del 7 d’abril de 2022. El nombre de companys/es ha estat de 55 (regió + serveis centrals).

Amb relació al moviment dels/les agents de pràctiques, ens traslladen que dels 69 agents actuals, 45 es quedaran i 24 cobriran el Pla d’Estiu des del 27/06 fins al 4/09 que retornaran al seu destí actual (el dia d’avui aquesta és la directriu).

A partir del 15/08 s’incorporaran 24 agents de la nova promoció per cobrir els 24 que marxen al Pla.

En total quan el Pla acabi hi haurà un total de 93 agents. Si actualment hi ha diverses problemàtiques en relació amb les infraestructures, pendents de solucionar, com per exemple l’ampliació dels vestuaris, els traslladem que aquest increment de plantilla encara agreujarà el problema de manca d’espai. Són coneixedors i ens diuen que ja s’ha comunicat al Departament en diversos informes.

Del 27 de juny fins al 15 d’agost tenen clar que hi haurà un problema de manca de personal, però ens traslladen que no tindrà afectació a les vacances que ja estan programades. El que sí que es podrà veure afectada, és la concessió de permisos entre aquestes dates.

Ens traslladen que a la Regió han quedat cobertes totes les places de les unitats d’investigació. Pel que fa a la manca de caporals a Mollerussa (malgrat que és generalitzada) ens informen que els primers dos caporals/es que aterrin a la regió aniran destinats/es a Mollerussa.

Sobre la qüestió de la manca de seguretat estàtica a diversos destins, són coneixedors i actualment no poden fer res. Estan en espera que el grup de treball de revisió de la seguretat en les dependències, després de l’atac a la comissaria de Vic, acabi de recollir tota la informació del territori i una vegada tinguin els diferents informes amb les conclusions, el Departament dirà quines solucions s’apliquen a les mancances detectades.

Respecte al problema amb les càmeres de les Taser, ens traslladen que el problema concret és amb el descarregat de les imatges per a la seva visualització, però que es poden fer servir donat que funcionen perfectament i la càmera grava.

El problema que només té Tàrrega amb els alcoholímetres evidencials, s’ha encarregat al cap que elabori un informe per poder determinar la causa. Sembla que el problema passa als models nous (els antics funcionen perfectament). La causa podria ser l’elevada tensió que els vehicles Nissan Pathfinder donen en les preses de corrent. En els xenon si no es connecten a l’endoll adequat, funcionen perfectament, si no és el correcte, també donen problemes. Al marge de situacions de fred extrem la impressora no imprimeix.

Respecte a les màquines d’aigua, pendents d’instal·lar, ens traslladen que a Ponts ja ha estat instal·lada en data 24/05 i que la resta, segons l’empresa que les ha de subministrar, s’instal·laran durant la primera quinzena de juny.

En relació amb les fundes i els carregadors de les pistoles Beretta que estaven pendents d’entrega als/les agents de pràctiques, els carregadors han estat entregats i les fundes, segons els han traslladat des de la Prefectura que és qui ho està gestionant directament, les entregaran ben aviat, ja que ho estan gestionant.

La problemàtica que es dóna amb el tir amb climatologia extrema, tant de fred com de calor, hi ha dues qüestions:

• No és possible realitzar les pràctiques de tir a les tardes, perquè el contracte que tenen amb el camp de tir faculta el seu ús als matins exclusivament.

• Ens traslladen que provaran la solució de no fer pràctiques de tir del 15 de desembre al 15 de gener i en època d’estiu durant el juliol i l’agost.

Dels diversos temes de manteniment ens expliquen el següent: el problema de manca d’aigua calenta a Lleida va ser provocat per una avaria a la caldera que encara estava en garantia i no arribava al servei tècnic la peça que havien de canviar.

Paviment del pàrquing a Borges Blanques: no els constava la incidència, actualment està pendent de pressupost i es repararà malgrat que no donen data prevista.

Està prevista la revisió dels problemes de climatització de Lleida, no la substitució. Ens diuen que a ells els consta que funciona.

Les taquilles noves de Lleida són més petites. Diuen que són les que els han subministrat. Han traslladat la incidència, però no està previst que en rebin més. Sobre la incorporació del detector de metalls, també a Lleida, han realitzat un informe que ha estat elevat a la comissió tècnica i esperen resposta amb la decisió que adoptin.

Pel que fa a l’externalització de l’arxiu de la regió, ens diuen que en data 11/04 va ser buidat i ja tenen espai per poder dipositar 500 caixes anuals durant 5 anys.

Infraestructures: el resum és que tenen present la problemàtica i que tenen claríssim que cal una reforma de redistribució/ampliació d’espais. A Mollerussa estan pendent d’acabar les obres de la 1a planta quan els mòduls arribin (5-6 setmanes). Els vestidors de dones i els locutoris són la prioritat. Ens donaran més informació a la pròxima reunió. La finestra de Pons, els accessos laterals de comissaries, etc. es faran, però no són actualment la prioritat. Sobre el termini de les obres està tot traslladat a infraestructures. Encara no en saben res.

En tot cas per part de l’SPC hem pres bona nota i a la pròxima reunió sobre infraestructures preguntarem i incidirem per tal d’accelerar al màxim tot el que està pendent. Així ho traslladem al responsable operatiu i a la Cap d’administració presents a la reunió.