Reunió Regional RPG 12/07/2021

Us resumim els temes tractats a la reunió de la Regió Policial Girona (RPG), el 12 de juliol de 2021:

Arro: S’imputaran les hores extres per a tota la jornada incloent el desplaçament. Està previst dotar la uniformitat a finals d’aquest mes pels nous incorporats.

Girona-Vista Alegre: Amb relació a les obres de la comissaria va haver problemes amb les empreses (van renunciar) i ara es fan nous pressupostos. La previsió és iniciar obres al mes d’octubre.

Sta. Coloma Farners: no hi ha projecte de reforma del menjador (només pintura i prestatges nous), si no van efectius de la sala, la manca d’efectius es resoldrà amb efectius en pràctiques que s’incorporen a finals de setembre. S’ha demanat que es compensi als caporals que fan de caps de torn.

Sala Regional: La unitat d’informació serà qui ocupi l’espai deixat per la SRC. L’ampliació del menjador està en fase d’estudi, valoren actuacions al perímetre de l’edifici. Es farà un grup regional de vigilància d’edificis on s’inclouran els edificis de Muga Zero i Mas Xirgu.
Es demana ampliar l’ocupació d’algunes destinacions ofertades. També miren si cal ampliar vestuaris.

Lloret: Millora de les dutxes: el pendent dels desaigües són insuficients. S’ha de canviar tot i es troba en fase pressupost.

OAC Estartit: Ens queixem que les instal·lacions són insuficients i en mal estat. Dilluns passat hi havia visita dels tècnics de riscos laborals, però com que el titular de l’edifici és l’ajuntament, en funció del seu informe faran o no actuacions.

La Jonquera: la previsió és adjudicar obres al setembre i iniciar-les a finals d’any. Es preveu que les obres tinguin una durada de 14 mesos.

St. Feliu de Guíxols i Olot: reiterem la queixa de la manca d’aire condicionat al menjador i vestuaris, i ens informen que l’aire condicionat funciona, però que hi ha estances on no arriba correctament. Faran una revisió (suposen que serà passat l’estiu).

Portbou: es demana augmentar la cobertura, però diuen que ha de venir de la Prefectura.

Roses: reiterem les queixes de l’emmagatzematge de marihuana a les garjoles que provoquen males olors. Ens informen que s’estan fent reunions amb el TSJC, fiscalia, audiència, deganats… Per NO emmagatzemar plantacions excepte el mostreig i si en el termini d’un mes no s’ha donat resposta, es destruirà.

La segona quinzena juliol es posaran les banderes

Trànsit: el tancament dels sectors no és decisió de la regió.

Figueres: denunciem l’augment de violència en alguns barris contra els efectius policials. Després d’uns llançaments a uns companys es va fer incidència/presencia i ORC va interactuar amb els patriarques.

Demanem que les granotes velles de l’ARRO les puguin utilitzar companys de còdex quan van a recollir plantacions en zones boscoses. Ens informen que la distribució d’uniformitat no és competència de la regió.

AIC: seguim rebent queixes sobre el gaudiment de les hores acumulades. Ens han fet arribar el comunicat intern que ha difós el Cap de l’AIC i els manifestem que havent-hi una Instrucció al respecte no sabem per què han de sorgir noves directrius quan ja disposem de la Instrucció en sí. Manifestem que el fet de demanar els permisos per l’Atri i haver d’entregar el full imprès al comanament directament, és un inconvenient per quan se sol·licita en hores fora de la feina.

• En relació amb la petició d’augment de seguretat a les dependències ens manifesten que se seguiran els criteris marcats tot i que estan d’acord que hi ha mancances.

• Ens queixem que sovint ens assabentem de certes informacions policials a través de les xarxes socials, WhatsApp o altres mitjans de comunicació abans que per la mateixa casa, i ens informen que aviat es faran vídeo-brífings amb píndoles informatives.

• Respecte a les Hores Extres que gestiona l’oficina de suport d’USC Girona demanem criteris des de l’oferiment de les mateixes fins al procediment d’atorgar, els efectius demanen transparència. El Cap i Sotscap de la Regió manifesten que no tenen coneixement de cap mala gestió i ens sol·liciten que els facilitem els casos concrets. Aquest tema quedarà pendent de resposta per part dels comandaments, fins que els fem arribar aquestes queixes concretes.