Reunió Subcomissió de materials 29/09/2022

Des del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) us fem un resum dels diferents temes que es van tractar a la reunió del passat 29 de setembre.

– Nova uniformitat: Segueixen els problemes amb les talles de les camises de les dones. Tornem a reclamar. La previsió de lliurament: la majoria de peces (pantalons i camises) arribin al mes de desembre, i la resta al gener. Arribaran per paquets (3) a cada destinació.

– Vehicles: la situació és crítica. Hi havia el concurs de 474 vehicles en 4 lots, i hi ha 3 lots que han quedat deserts (ningú s’hi ha presentat) només tira endavant el lot 3 el de 283 vehicles de paisà (possible arribada al setembre 2023). El termini que donen les empreses és de 8-12 mesos. Els més urgents són els de trànsit, que faran una licitació exclusiva perquè arribin el setembre de 2023. Amb els que falten, els sumaran als de la licitació 780 que havien de ser per a finals de l’any 2023 /principis del 2024. Demanem una solució urgent per sobreviure a aquesta demora. Ens diuen que l’opció de lloguer no és possible i estan intentant fer reparacions que en un principi no s’assumirien.
Sobre la petició de tintar els vidres posteriors dels vehicles de paisà: els actuals de rènting no es poden tintar. En els de compra estudiaran la viabilitat.

– Comisos de Marihuana: Previsió de quan entrarà en funcionament el magatzem de substàncies estupefaents en les dependències de Nou Barris de Barcelona. Ens diuen que en l’àmbit d’infraestructures s’ha fet el que hi havia pendent. Només falten unes proves de l’assecament. Segons ens diuen, el tema està a Prefectura (recursos humans, formació…) El que sembla bastant clar és que ho gestionarà Arset.
Divisió Tècnica només van rebre petició de tisores de podar, ulleres, granota, mascaretes i guants… I es van repartir. Amb l’increment de les plantacions, van rebre petició de tisores més grans… Es van comprar 3 furgonetes de càrrega que estan a disposició de tot el territori. Per a la contractació de jardineries externes, no troben empreses grans que cobreixen tot territori i per preu s’hauria de fer un contracte menor que pot trigar 3 mesos.

– Armilles personals: el 2024 tocarà el canvi de les primeres armilles que es van repartir. El conducte per reparar els termosegellats del paquet malmesos continua igual, a través servei d’administració. Demanem fundes exteriors pels efectius destinats a serveis de paisà. Ens responen que no pertoca.


A la reunió amb la Comissaria General de Mobilitat:

  • – Cavallet motos trànsit espiell: van comentar que la pota no aguanta i que parlarien amb el fabricant. Mentre busquen, informem que existeixen solucions al mercat. La Divisió Tècnica diu que aquestes motos les va comprar el Servei català de Trànsit.
  • – Entrega de pantalons operatius de trànsit… S’estan repartint (no de motorista).
  • – Cascs: l’intendent diu que els fabricants de cascs diuen que el casc no caduca, i si posen una data és perquè els obliguen. Tenen 7 anys de vida. Els cascs que es van enviar al fabricant ja han tornat revisats i aviat es repartiran els certificats del fabricant (Shoei en té 70 per reparar). Els que no han passat aquesta revisió se’ls hi entregarà un de nou. La licitació dels nous cascs es farà amb la nova normativa (homologació Europea ECE 22.06 que va entrar en vigor el passat 03 de juliol del 2022). No totes les marques de gamma alta tenen la certificació encara.

 

– Hangar aeroport: es va demanar que passessin la fibra òptica. Se solucionarà ben aviat, però falta algun material per entregar.

– Reposició de cascs i escuts per USC: a banda dels que venen amb els cotxes nous, es van repartir a les ABPs i a les regions. Fet aquest repartiment, queda estoc a Ègara i es tornarà a repartir a algunes regions, parlament i palau.

– Bota d’ordre públic: el 5 d’octubre iniciarà el grup de treball per estudi de la nova bota.

-Tedax: La Divisió Tècnica no té cap petició de més cascs antifragmentació. Reconeixent que els robots estan vells, encara no estan licitats els nous.