Reunió subcomissió materials 22/06/2022

El passat 22 de juny vam assistir a la reunió de la subcomissió de materials i des del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), us hem preparat un resum dels temes que es van tractar.

Nova uniformitat: fa dues setmanes que van començar els amidaments i ja se n’han fet uns 4000. La intenció és que arribi tota la roba abans deL 31 desembre, i arribaran a cada destí. No se sap quina data donarà la DGP per estrenar-la. Als aspirants que són a l’escola se’ls amidarà en iniciar les pràctiques a destí.

ARRO-BRIMO: de moment no hi haurà segona funda armilla perquè a partir del 2024 comença la renovació d’armilles. Aleshores es plantejaran si una o dues.
La comissió de treball amb membres d’ARRO i BRIMO encara fa estudi de la bota d’ordre públic.
Les noves furgonetes estan esperant si seran per equips de 6 o 7 (seients); estan provant una nova defensa davantera, més lleugera i resistents, demanem que solucionin el problema d’alçada de les VW que toquen en qualsevol vorera. Ens responen que ho tenen present i reforçaran la suspensió per aixecar-les una mica.

– Per zones de fred estan estudiant dotar d’uns guants i unes polaines d’abric.

APEN. Autocar: estan mirant models per treure licitació a finals d’aquest any; tot i això, el temps de fabricació/carrossat és incert i es pot allargar molts mesos. A l’abril 2023 amb l’arribada dels 484 vehicles nous, hi haurà 2 furgonetes per Apen. Estan fent proves en uns vehicles nous (tipus Caddy) on hi hagi prou espai pel material de dotació i objectes personals dels traslladats.

Trànsit: homologació dels seients posteriors de les Xenon, ens diuen que el seient ja està homologat (empreses ambulàncies)
Els cascos havien d’arribar aviat, però una empresa ha denunciat i hi ha el perill que s’hagi de tornar a licitar; estan mirant de fer compres menors directament a Shoei.
Estan provant jaquetes o armilles amb airbag per una futura dotació.

Nous vehicles: segueix previsió d’entrega d’abril i maig 2023 de 484 vehicles, estan treballant amb un altre rènting per si és possible que arribin a finals d’any 2023

Canvi funda d’arma pels de pràctiques: les tenen, estaven a punt d’entregar a les destinacions, però amb els canvis de destinacions d’aquesta setmana han de tornar a redistribuir. Els aspirants que estan a l’ISPC ja rebran la nova funda amb el model adient.

Càmeres dels vehicles: el problema no és de filtració d’aigua, sinó de condensació.

Guilles: malgrat que el problema amb la licitació dels cascs (trànsit), hi ha la compra menor. La setmana que ve arribaran 35 cascs nous i la resta (fins a arribar a total de 56) arribaran durant el mes de juliol.

Tedax: no tenen constància que hi hagi cascs caducats; tampoc han rebut petició d’encenedors per cable, però que si la reben ho estudiaran. Sobre els inhibidors qüestionen la seva utilitat, ja que hi ha dubtes en la seva eficàcia amb noves tecnologies (5G).

Credencials jubilats: demanem que els jubilats puguin mantenir la credencial metàl·lica, com a record personal i per acreditació a possibles citacions judicials com a testimoni. No ho descarten i ben aviat donaran resposta.

Documents: