SARS-CoV-2 La variant britànica ja és aquí i arriba fort

Amb més risc de transmissió i un 30% més letal és imprescindible que el CME estigui preparat.

Ahir 26 de gener, el Ministeri de Sanitat va rectificar la informació donada sobre aquesta variant actualitzant el document “Circulació de VOC 202012/01 (B.1.1.7) i altres variants de SARS-CoV-2 a Espanya”.

Ara reconeixen que efectivament les persones contagiades poden tenir un risc més elevat de desenvolupar una malaltia greu.

Per aquest motiu, ens hem adreçat, una altra vegada, a l’Hble. conseller Miquel Sàmper fent incís en el que li reclamàvem el 19 de gener: la necessitat que els agents del Cos amb caràcter voluntari tinguin prioritat per rebre la vacuna.

Després dels nostres avis i àvies i del personal sanitari la prioritat màxima han de ser els Mossos i Policies Locals.

No és cap caprici, només cal veure l’afectació al Cos de baixes i aïllaments preventius per contacte amb positius.

Hem reiterat la necessitat de realitzar proves per detectar possibles asimptomàtics, reforçar la dotació de material preventiu (mascaretes ffp2, gels, guants, etc.) per prevenir possibles problemes de subministrament, així com augmentar la higiene i la desinfecció d’espais i vehicles.

En definitiva, estar preparats per a la nova variant més agressiva i que els Mossos seguim donant el millor servei a la ciutadania amb les màximes garanties de seguretat pels seus agents.