SPC es persona com acusació popular per l’atac a la comissaria de Vic

Des del Sindicat de policies de Catalunya ens personem com acusació popular a les diligències prèvies incoades al Jutjat d’instrucció núm. 1 de Vic, amb relació als greus incidents ocorreguts el passat 17 de febrer a la citada localitat.

Les especials circumstàncies dels darrers dies en diverses poblacions de Catalunya, on una massa violenta i organitzada ha decidit emprendre multituds d’accions contra els integrants del CME, ens han fet prendre aquesta decisió, per exigir les responsabilitats penals i civils dels autors que es puguin identificar, demanant per a ells la màxima pena possible.

Com ja és conegut, en el cas dels incidents de Vic, es van causar importants desperfectes i danys al mobiliari i en concret es va atacar la comissaria de Vic. També més d’una desena de companys van resultar ferits.

Continuarem defensant els interessos dels companys/es allà on calgui (com hem fet sempre), i en especial defensem avui als integrants de BRIMO i ARRO, que són les principals víctimes en els últims dies de les accions violentes dels manifestants antisocials.

No és assumible, per a una societat democràtica, que la policia sigui el blanc de les accions com a forma de reivindicació d’altres qüestions, i que això sigui vist o percebut com una acció normal per part de la societat, tenint en compte que es tracta d’un col·lectiu que es limita a defensar l’ordre públic, i la ciutadania en general.