Temperatures inacceptables ABP Les Corts: Ho comuniquem a Inspecció de Treball

La setmana passada el nostre delegat de Barcelona Sergi, va rebre moltes queixes d’afiliats/ades al Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) per les temperatures insuportables en plena onada de calor.

En visitar les dependències comprova, efectivament, que les temperatures que els/les companys/es i ciutadans/nes han de suportar són molt elevades i no s’ajusten a la normativa de riscos laborals vigent.

Com a anècdota, una de les tardes que es va mesurar la temperatura, el termòmetre va registrar 37 graus, fet que va comportar el tancament d’una zona de treball derivant als treballadors a una altra zona “més fresca”.

El motiu? Doncs el que passa cada any per aquestes dates: els aparells centrals de refrigeració s’han de canviar des de fa temps per mal funcionament i malgrat que està previst el canvi de la totalitat de la maquinària no arriba mai el dia, i s’espatllen.

Recordem que és un edifici amb façanes de vidre, i que sumat a l’augment de les temperatures que hi va haver la setmana passada a causa l’onada de calor, ha fet que treballar o anar a posar una denúncia es converteixi en un calvari.

La “solució”, una vegada més, ha estat ineficaç i insuficient. La instal·lació d’aparells portàtils malgrat que ha millorat una mica la temperatura, està molt lluny de les condicions en les quals els treballadors, segons legislació, han de poder desenvolupar la seva tasca.

El nostre delegat, davant la inacceptable situació reiterativa cada any, ha elaborat un informe i un reportatge gràfic que ha posat en coneixement d’ Inspecció de Treball denunciant les greus deficiències detectades.

Esperem que, d’ aquesta manera, s’ impulsi, d’una vegada per a totes, el canvi de la maquinària defectuosa i que sigui hivern o estiu, els/mossos/es i també els/les ciutadans/nes que denuncien, tinguin unes condicions tèrmiques que no els facin passar un calvari.