Un altre company absolt!

Els fets van succeir l’any 2019 quan diversos veïns d’una urbanització de Calafell van sol·licitar la presència d’una dotació policial. El motiu: un gos d’una raça potencialment perillosa estava deambulant per la urbanització amb actitud de pocs amics.

Quan els agents arriben al lloc intenten apropar-se a l’animal i aquest fa el gest de mossegar a un dels dos companys actuants.

L’animal, cada vegada més intimidatori i agressiu, va generar una situació de perill pels agents actuants, el que va motivar que un dels dos agents, davant el perill per la seva intimitat i de tercers, no tingués cap altra alternativa que fer ús de la seva arma de foc reglamentaria.

El company va ser denunciat per una entitat animalista per la seva actuació, i ha estat dos anys immers en un procediment judicial absolutament injust.

Finalment, després de dos anys d’instrucció, l’Audiència Provincial de Tarragona ha estimat el recurs plantejat pels serveis jurídics del Sindicat de Policies de Catalunya.

El Tribunal ha dictaminat que l’actuació del company VA SER ABSOLUTAMENT JUSTIFICADA I AJUSTADA A DRET, no tenint cap encaix dins la tipificació de maltractament animal.

Resulta curiós que en cap cas van actuar contra la persona propietària de l’animal per impedir que l’animal de raça potencialment perillosa, deambulés per la urbanització sense control ni morrió.

Excel·lent feina del bufet Aranda & Melgar & Tàsies! Felicitem, en especial a Sandra per la seva implicació en aquest cas, i també felicitem el company actuant i agraïm la confiança dipositada en el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) per la defensa dels seus interessos.