Vacunacions Covid-19, 3r dia: dubtes, consultes i queixes més habituals

La DGP només facilita els mitjans logístics al personal del Departament de Salut. En espera de rebre més dades, el primer dia de vacunació ja s’han vacunat 1317 companys/es.

El Sindicat de policies de Catalunya va reclamar que Mossos i Policies Locals eren col·lectius prioritaris per a ser vacunats (comunicats núm. 6 i 9) per tant, valorem positivament que rebem les vacunes.

Però cal traslladar també les queixes, consultes i dubtes més habituals que estem rebent.

Criteris de vacunació: hem rebut moltes queixes de diversos destins sobre els criteris utilitzats pels responsables policials que marquen la prioritat a les llistes de vacunació. Recordem que la prioritat han de ser els agents que estan cada dia al carrer.

Informació sobre la vacuna: hem rebut també sol·licituds perquè es traslladi informació del prospecte de la vacuna (contraindicacions, advertències mèdiques, legals, etc.) Considerem que la DGP, de manera conjunta amb Salut, hauria de traslladar aquesta informació al col·lectiu.

Vacuna: De les diverses vacunes existents al mercat (sabem que no es pot triar) però ja és casualitat que la que ens posaran és la més barata i la que menys % de protecció proporciona. També ha generat moltes queixes.

Vacunacions fora del CME: Si sou citats per SMS directament per Salut per vacunar-vos i la data coincideix amb jornada laboral el tractament serà el mateix que el d’una absència per assistència a consulta mèdica pel temps indispensable. Si no us proporcionen un justificant al centre on acudiu, la impressió del SMS serà un justificant vàlid.

A partir de la setmana vinent els citats per SMS directament pel Departament de Salut rebreu un enllaç a la pàgina web per cita prèvia, la intenció és corregir els problemes dels primers dies.

Sol·licitem que computin mitja jornada a tots els companys/es que s’han hagut de desplaçar fora de l’horari laboral per vacunar-se.

Majors de 55 anys, embarassades i companyes que estan d’alletament, malalties immunes i altres:

Que passa amb els companys/es que tenen més de 55 anys i estan fora del marge d’edat per l’aplicació de la vacuna d’aquesta marca que no és l’aconsellable aplicar? Rebran una altra marca de vacuna? Quan?

Les embarassades i les dones que estan d’alletament els seus metges els han dit que no es vacunin. Quina solució té prevista la DGP per a elles?

Què passa amb els efectius que tenen immunosupressió greu, malaltia cardiovascular no controlada, malaltia hepàtica, renal, metabòlica/endocrina i neurològica greu?

Què passa amb els efectius que ja han patit la malaltia fa 3-6 mesos? Fins ara deien que No era necessari vacunar-los, ara finalment diuen que SÍ però només una dosi. Manca informació.

Cal que el Departament d’Interior proporcioni urgentment una solució a tot el que hem exposat i noves casuístiques que puguin anar sorgint.

Per aquest motiu ens hem adreçat a la DGP traslladant totes aquestes qüestions.

Us seguirem informant, esteu atents.