112 Reus i resta de sales: reconeixen que el model ha fet fallida i es modificarà

Ahir vàrem ser convocats a una reunió a les instal·lacions del 112 de Reus per la Direcció General de la Policia. Van assistir representants de la Comissaria General Tècnica, el Cap del Cos com a representant de la Prefectura, el director general i la Subdirecció General de Recursos Humans.

Fa anys que fem escrits i comunicats denunciant el fracàs de model i les grans càrregues de feina i estrès que les persones de les sales han de suportar i que a més, els comporta greus afectacions per a la seva salut.

Així mateix, el model de centralització de les sales prioritzant la quantitat per sobre de la qualitat, ha comportat que el temps que es dedica a una persona quan truca sigui molt curt (1,5 minuts) deshumanitzant el tracte i l’apropament i empatia amb la persona que ens necessita.

S’ha prioritzat el volum de feina i optimització de recursos humans en detriment de la qualitat del servei que hauria de ser l’eix principal del servei.

Després d’anys sembla que ens han escoltat. Finalment, ahir van reconèixer que el model ha fet fallida i que cal canviar-lo.

Van escoltar i anotar (important) les nostres aportacions tot just anunciant una REVISIÓ EN PROFUNDITAT de tot el servei que haurà d’estar enllestida abans de final d’any i que permetrà poder establir el nou model.

La revisió serà àmplia incloent tot: el vessant dels recursos humans, però també la tecnologia que es fa servir, l’homogeneïtzació de protocols de les diferents sales i la centralització de les sales. No descarten la possibilitat de descentralització igual que es va fer amb els sectors de trànsit.

Des del Sindicat de Policies considerem que aquesta revisió i modificació era absolutament necessària, per tant, vàrem sortir de la reunió d’ahir dient: “ja era hora”.

Estarem molt pendents del fet que els terminis de les revisions i les modificacions que decideixin aplicar es facin com més aviat millor.

L’anècdota la va protagonitzar la cadira del Comissari en cap que també va fer fallida i quasi provoca una caiguda del Cap del Cos. Vàrem aprofitar el moment per tornar a recordar els problemes existents amb les cadires de les sales que malgrat ser noves, donen problemes. A veure si les canvien per unes altres de millor qualitat.