Reunió RP GIRONA 14/06/2022

Des del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) us resumim els temes que es van tractar el 14 de juny de 2022 a la reunió amb responsables de la RP GIRONA.

Pràctiques de tir: encara manca algun monitor en alguna destinació, i seguir amb el tir en sec. Els monitors no rebran cap compensació més que la imputació de les hores. Sí que buscaran una forma per unificar criteris per tota la regió.

– Demanem recordatori per a totes les OACs: no és obligatori tenir cita prèvia, ja que hi ha ciutadans que vénen d’altres regions.

Manca d’operadors a la Sala de Reus: hi ha hagut dies concrets que un sol agent portava 8 conferències diferents. El comissari ens diu que per l’estiu passaran de 4 conferències a 6 conferències (obren Baix Empordà i Selva litoral) per evitar saturació. Actualment, hi ha 8 operadors i passaran a ser 10 operadors (aquests dos de més seran amb hores extres, amb el risc que no es cobreixin).

– Destinacions de 2a activitat a les OAC sense haver-ne fet mai, demanem més formació per a aquests efectius.

Pla de Costes: Hi haurà una partida pressupostària per a la sala, trànsit i pla de costes; però encara no tenen detall de més dades, La setmana vinent es farà presentació del pla d’estiu per part de la conselleria. El que sí que faltaran són comandaments.

Millores a Vista Alegre: Menjador està demanat a l’empresa de manteniment, però ho han d’externalitzar a una altra empresa i manca disponibilitat. Això suposarà tancar-lo uns dies (sí que hi haurà accés a les màquines de vending).

També han passat incidència del terra dels WC dels vestuaris, sense data d’arranjament.

De l’ACD es canviaran les taquilles (seran dobles) i així ocuparan menys espai.

La comissió de seguretat està fent un estudi per millorar les portes de les garjoles per fer-les més segures i evitar que accedeixin a les reixetes (a les noves comissaries ja s’instal·laran).

ARRO: Després de la sentència guanyada pels nostres serveis jurídics, els comissaris han informat que ja han donat instruccions per desfer aquest grup de torn dilluns a divendres. Lamentem haver hagut de recórrer a la via judicial quan era un fet que havien denunciat fa mesos/anys. L’horari es pot mantenir, el problema és el criteri d’enviar efectius obligats.

S’ha col·locat la lona d’ocultació a la tanca exterior.

Pendent subministrament d’armers per arma llarga i millora de seguretat instal·lacions del búnquer.

CD Lloret: la setmana passada van iniciar les obres (amb 15 dies de retard). Teòricament, avui o demà ja acaben. S’ha refet tota la instal·lació de desaigües i s’ha posat una arqueta sifònica i ventilació als vestidors.

Salt: l’ajuntament va assumir la instal·lació de lona d’ocultació a la tanca exterior, sembla que ja tenen pressupost i ben aviat la posaran.

La Jonquera: les obres de la nova comissaria, van tenir un problema amb la fomentació en trobar aigües subterrànies i es van endarrerir; tot i això, esperen complir amb els terminis d’execució.

– Reiterem la queixa que les noves taquilles són més petites. Han reconegut que les noves són 4 cm menys de fondària i no permeten posar el penja-robes correctament, això acompanyat a la manca d’espai de molts vestuaris.

– Des d’administració regional s’ha enviat un recordatori a totes les destinacions l’obligació de complir la instrucció 5/2020, on diu que tota formació de durada inferior a una jornada laboral, s’ha de fer dins la jornada laboral, no en jornada de festa. I s’arreglarà a les males planificacions fetes fins ara.

– El representant de la SGRRHH, reconeix alguns errors en les imputacions a l’AIC, faran revisió i esmenaran els casos i estendre aquesta revisió a l’exercici anterior (2021).